Image-Description
Agenda vizitei lui Erdogan la Chișinău; Este așteptat de Filip miercuri la Guvern
Politic 16 octombrie 2018, 15:30 | 2566

Executivul a făcut publică o parte din agenda vizitei președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, la Chișinău. Acesta va avea miercuri, 17 octombrie, o întrevedere cu premierul Pavel Filip la Casa Guvernului.

Președintele turc va fi întâmpinat în jurul orei 15.00 de către premierul Pavel Filip la Guvern.

Ulterior, cei doi oficiali vor face o fotografie de protocol comună, apoi vor avea o întrevedere la care presa nu va avea acces.

Mai târziu este planificată semnarea unor documente bilaterale.

Precizăm că Președintele Turciei va efectua o vizită în R. Moldova în zilele de 17 și 18 octombrie curent, la invitația lui Igor Dodon.

La Chișinău, Erdogan va participa la inaugurarea clădirii Președinției, reparată de Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA), iar în cea de-a doua zi va pleca în Găgăuzia.

Anterior, partidele de opoziție au anunțat că Erdogan va fi întâmpinat cu proteste la Chișinău.

Vizita președintelui turc are loc în contextul în care, la începutul lui septembrie, șapte cetățeni turci au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați de legături cu o grupare islamistă.

Societatea civilă și partidele antioligarhice susțin că s-a comis un abuz și denunță o înțelegere dintre regimul de la Chișinău și cel turc, care s-ar putea solda cu moartea celor șapte persoane în Turcia.

Opinia ta contează. Comentează!