Acuzatorul de stat Ruslan Lupașcu susține că expertizele efectuate în cadrul urmăririi penale au fost suficiente pentru punerea sub învinuire a angajaților izolatorului. Iar despre celelalte solicitări ale părților spune că se va pronunța la ședința următoare.

Unul dintre avocații părții vătămate spune că toate aceste cereri vor fi examinate la ședința următoare, întrucât la cea din urmă nu s-a prezentat un inculpat.

Potrivit anchetei, cei 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău, aflați sub urmărire penală, l-ar fi lăsat pe Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu. Într-un alt dosar, un fost coleg de celulă al lui Andrei Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul, care a murit în detenție, în august 2017. Trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Totodată, un al treilea dosar, intentat pe numele a doi medici de la Penitenciarul nr. 16 - Pruncul, a fost trimis în judecată. Ședința este programată pentru ziua de 26 noiembrie. Doctorii sunt acuzați că au încălcat regulile de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.