Partea apărării cere expertiză în comisie
Social 16 noiembrie 2018, 22:25 | 1284

Avocații celor 13 angajați ai izolatorului de detenție provizorie, învinuiți de tratament inuman și degradant în al doilea dosar privind decesul lui Andrei Brăguță, cer efectuarea unei expertize complexe în comisie. Câțiva avocați ai inculpaților au cerut și audierea mai multor martori. În opinia apărătorilor, anumiți specialiști și angajați ai poliției ar cunoaște detalii despre cele întâmplate în izolator. De cealaltă parte, procurorii afirmă că nu este nevoie de o nouă expertiză.

Acuzatorul de stat Ruslan Lupașcu susține că expertizele efectuate în cadrul urmăririi penale au fost suficiente pentru punerea sub învinuire a angajaților izolatorului. Iar despre celelalte solicitări ale părților spune că se va pronunța la ședința următoare.

Unul dintre avocații părții vătămate spune că toate aceste cereri vor fi examinate la ședința următoare, întrucât la cea din urmă nu s-a prezentat un inculpat.

Potrivit anchetei, cei 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău, aflați sub urmărire penală, l-ar fi lăsat pe Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu. Într-un alt dosar, un fost coleg de celulă al lui Andrei Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul, care a murit în detenție, în august 2017. Trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Totodată, un al treilea dosar, intentat pe numele a doi medici de la Penitenciarul nr. 16 - Pruncul, a fost trimis în judecată. Ședința este programată pentru ziua de 26 noiembrie. Doctorii sunt acuzați că au încălcat regulile de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie