Audierea oficialilor, respinsă
Politic 16 martie 2018, 19:33 | 2307

Nicio săptămână în legislativ fără respingerea propunerilor opoziției. Și la ședința de astăzi, majoritatea parlamentară a refuzat să organizeze mai multe audieri solicitate de liberal-democrați, socialiști, liberali și comuniști. Printre subiectele vizate s-a numărat jaful din sistemul bancar.

În primul caz, a fost vorba despre solicitarea PLDM de a-l audia pe ministrul de Interne Alexandru Jizdan în legătură cu intervențiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în două incendii ce au avut loc în această lună în raionul Hâncești.

Propunerea nu a întrunit însă numărul necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi. A urmat o solicitare din partea PSRM, care consideră că e necesară audierea guvernatorului Băncii Naționale, a procurorului general și directorului Centrului Național Anticorupție în legătură cu frauda din sistemul bancar.

Nici această propunere nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi pusă în discuție. De asemenea, a fost respins un demers al PL de a convoca o ședință solemnă pe 27 martie cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Ulterior, deputații au trecut la examinarea subiectelor care se aflau pe ordinea de zi.

Opinia ta contează. Comentează!