Cer să li se repare drumul
Social 26 august 2019, 19:59 | 5831

Oamenii din șase sate ale raionului Căușeni amenință cu proteste încontinuu, dacă autoritățile le vor ignora cererea privind construcția unui drum bun, care leagă localitățile de centrul raional și orașul Chișinău. Sătenii spun că vara se îneacă în praf, iar iarna nu pot ieși din nămeți. Pentru modernizarea traseului ar fi necesare 24 de milioane de lei, dar bani, deocamdată, nu sunt.

Starea deplorabilă a unui drum de 15 km i-a obosit la culme pe oamenii din satele Căinari, Chișcărenii-Noi, Ciuflești, Baimaclia, Taraclia și Batâr. Ei spun că sunt ani buni de când strada nu a fost reparată, iar mașinile de mare tonaj l-au transformat în unul impracticabil. Iarna drumul e totul numai mâzgă, iar vara e numai praf.

Primarul satului Ciuflești, Sergiu Pârlog, spune că, în toți acești ani, oamenii au fost hrăniți cu promisiuni, mai ales că de reabilitarea drumului se discută din 2016.

La adunarea sătenilor au fost invitați președintele raionului Caușeni, Nicolae Gorban, deputați și membri ai Guvernului, dar nimeni nu a venit. Consilierul prim-ministrului Maia Sandu, Cristina Bujor, ne-a promis că problema va fi examinată și va reveni cu o reacție. Dacă în următoarele patru săptămâni situația nu se va schimba, oamenii revoltați spun că vor ieși din nou la proteste. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie