Luptătorii K1, pe banca acuzaților
Justiţie 19 iulie 2018, 14:27 | 5039

Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, care l-au bătut până la moarte pe Serghei Bejenari, vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura a anunțat într-un comunicat că dosarul luptătorilor de K1 a fost trimis în judecată. Cel de-al treilea învinuit este căutat de poliție. Inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Cauza penală a ajuns la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani. Ignat și Pârgaru sunt învinuiți ”pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unui om”. Fratele, mama și concubina lui Serghei Bejenari figurează drept părți vătămate. Incidentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața unui club de pe bulevardul Dmitrie Cantemir. Procurorii spun că inculpaţii, împreună cu un complice, i-au aplicat multiple lovituri lui Serghei Bejenari. Printre victime au fost Ion Bejenari și Sergiu Bradu, se precizează în comunicat.

Serghei Bejenari, în vârstă de 30 de ani, a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri la cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În dimineața zilei de 19 mai, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală pentru excluderea hematomului facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a murit. Prima persoană reținută în acest caz a fost Mihai Pârgaru, care face parte din clubul deputatului PD, Constantin Țuțu. În mai multe fotografii, acesta apare alături de Țuțu, în tricou cu inițialele PDM. Ulterior, a fost reținut și Aurel Ignat. Acesta este campion european la Muay Thai și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Muay Thai. Tot el este și deținătorul centurii de campion, în categoria de 85 de kg, după ce Constantin Țuțu și-a încheiat cariera sportivă. Atunci, Țuțu anunța că lasă centura pe mâna prietenului său, Aurel Ignat. Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, se află în arest preventiv. A treia persoană, Eugeniu Deliu, învinuit de complicitate, este căutat de poliţie, iar dosarul lui va fi examinat într-un proces separat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!