Au rămas fără teren pentru sport
Social 14 martie 2018, 20:03 | 4109

Singurul teren destinat tirului cu arcul, situat pe strada Dimo din capitală, a fost dat în arendă pentru 25 de ani, cu drept de a construi pe el, iar sportivii nu au unde se antrena. Semnalul de alarmă vine de la vicecampionul european Dan Olaru.

Gestionarul terenului, șeful Clubului Sportiv Central „Dinamo” al Ministerului de Interne, a refuzat să comenteze subiectul. Reprezentanții Primăriei capitalei susțin că totul este în ordine, iar cei ai MAI au pasat responsabilitatea pe fosta conducere a instituției. Dan Olaru susține că problema a apărut încă în 2014, atunci când sportivii au aflat că terenul ar fi fost vândut unui agent economic, iar acum o lună, reprezentantul acestuia le-a spus că nu mai pot face antrenamente acolo.

Așa cum Clubul Sportiv Central Dinamo este al Ministerului Afacerilor Interne, Dan Olaru spune că a cerut implicarea ministrului Alexandru Jizdan, însă fără rezultat. Și antrenoarea Irina Cecanova afirmă că terenul a fost luat în arendă ilegal.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne a declarat că există o anchetă în acest caz, care se va pronunța asupra legalității contractului semnat de către fosta conducere a instituției. Iar reprezentanții Primăriei capitalei afirma că respectivul agent economic are toarte actele în regulă. Șeful Clubului Sportiv Dinamo, Arcadie Bostan, a refuzat să discute cu reporterul Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie