Image-Description
Maia Sandu: Guvernarea din RM riscă să ajungă pe primul loc în categoria regimurilor autoritare
Politic 5 octombrie 2018, 15:10 | 2055

Guvernarea de la Chișinău riscă să se pomenească în topul regimurilor autoritare, dacă continuă să persecute opoziția, consideră președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu referire la comisia de anchetă creată în Parlament, la inițiativa PD, care va avea misiunea să ancheteze activitatea Fundaţiei „Dialog Deschis”, condusă de Ludmila Kozlowska.

„Abia aștept să fiu chemată la audieri. Abia aștept să văd ce va face guvernarea, pentru că asta o să-i plaseze în categoria regimurilor autoritare pe primul loc. Nici în Rusia sau Belarus nu se întâmplă asta. Nu am încălcat legea, iar tot ce vrea să construiască acum PD va veni ca un bumerang peste acest partid, pentru că asta o să fie o încălcare foarte gravă a libertăților nu doar ale opoziției, dar și ale cetățenilor. Dincolo de lider al PAS, eu sunt cetățean care are dreptul să călătorească liber”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

În cadrul emisiunii, președinta PAS a oferit detalii despre procesul de selectare a candidaților din partea blocului electoral format cu Platforma DA.

„Noi am transmis toate numele potențialilor candidați și acum se întâmplă procesul de filtrare. Când se va termina procesul, vor reveni cu detalii cei de la Parlament Curat. Asta nu înseamnă că dacă am transmis câteva CV-uri acolo, nu suntem deschiși și pentru alte nume. Filtrul este același pentru toți și o să ne subordonăm evaluării pe care o face echipa de la Parlament Curat”, a spus liderul PAS.

Maia Sandu a adăugat că blocul format dintre Platforma DA și PAS este deschis pentru oameni și din alte partide care au demonstrat că sunt împotriva regimului.

„Noi discutăm cu colegii de la PLDM și vreau să cred că vom găsi o formulă care să aranjeze toate părțile. Suntem deschiși să invităm și oameni din PLDM și din alte partide politice care și-au dovedit caracterul antidictatorial și anti-regim corupt, oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, oameni care nu au probleme de integritate. Suntem deschiși ca să venim cu o echipă cât mai reprezentantivă.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a ținut să transmită un mesaj către guvernare, în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

„Mesajul pentru guvernare este că planurile lor sunt greșite. După ce și-au scos masca de guvernare pro-europeană nu mai au altă cale. Cred că se inspiră de la regimurile din regiune. Putin a reușit să supraviețuiască mult timp, la fel și Erdogan. Diferența majoră este că țările despre care vorbesc ei sunt bogate și au resurse. Republica Moldova nu are gaze și petrol ca să susțină un regim autoritar. În momentul în care Plahotniuc reușește să izoleze țara total de lumea din afară, acest regim va pica oricum și din motive financiare. Noi nu vrem să așteptăm când regimul va pica din cauza situației economice extrem de proaste, pentru că nu vrem să ajungem ca în Venezuela”, a spus Maia Sandu.

Opinia ta contează. Comentează!