Afacere pe bani europeni în Șoldănești
Economic 1 mai 2018, 17:24 | 3788

Europenii pun aici bazele unei noi generații de antreprenori. Peste 70 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au obţinut, în urma unui concurs, bani necesari pentru afaceri proprii. Un grant de 11 mii de euro a câștigat și Ana Furdui, care și-a deschis la Șoldănești un centru performant de imagistică dentară. Cât de important este acesta pentru localnici, și nu doar, vorbește numărul de clienți stabili - două mii. Și geografia se extinde în continuu.

Locuitorii din Șoldănești, dar și din raioanele vecine nu mai irosesc timp și bani să meargă la Chișinău pentru o radiografie dentară și nici nu mai sunt nevoiți să facă examenul medical la vechile aparate Roentgen, care au un grad sporit de iradiere. Lucrurile s-au schimbat odată ce Ana Furdui, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie, a procurat din banii europeni un echipament de ultimă generație. Acum, tânăra prestează o gamă largă de servicii de diagnostic dentar. Avantajele acestuia sunt evidente, spune Ana Furdui.

Tânăra antreprenoare visează să-și extindă afacerea și se gândește la un ultrasonograf modern. Ana Furdui este unul din cei peste 70 de tineri de pe ambele maluri ale râului Nistru care au obţinut granturi europene, de până la 13.500 de euro, pentru a-şi deschide o afacere. Banii au fost oferiţi de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Opinia ta contează. Comentează!