Consumul de ouă nu este periculos

Consumul de ouă nu creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, așa cum se credea. Oamenii de Știință de la Universitatea Sydney îşi propun să ajute la clarificarea informaţiei conform căreia consumul de ouă ar creşte riscul de a dobândi o boală de inimă.

După cum arată un nou studiu, consumul de până la 12 ouă pe săptămână timp de un an, nu a crescut factorii de risc cardiovascular la persoanele cu diabet pre-diabet şi diabet zaharat de tip 2. În cadrul studiului iniţial, participanţii şi-au propus să-şi menţină greutatea în timp ce ţineau o dietă cu conţinut mare de ouă (12 ouă pe săptămână) sau una cu conţinut scăzut de ouă (mai puţin de două ouă pe săptămână). La finalul celor trei luni s-a ajuns la concluzia că nu există nicio diferenţă în markerii riscului cardiovascular identificaţi şi au obţinut o scădere echivalentă a greutăţii - indiferent de câte ouă au consumat. În ciuda sfaturilor diferite în legătură cu valoarea de siguranţă a consumului de oua pentru persoanele cu pre-diabet si diabet zaharat de tip 2, cercetările noastre indică faptul că oamenii nu trebuie să se ferească de consumul de ouă, daca acestea fac parte dintr-o dietă sănătoasă.

Opinia ta contează. Comentează!