Gamrețki a jurat, dar nu a fost audiat
Social 23 februarie 2018, 19:43 | 1130

Deși a compărut în fața instanței pentru a fi audiat în dosarul lui Dorin Chirtoacă, Igor Gamrețki așa și nu a depus mărturii. S-a întâmplat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, după ce apărătorii lui Chirtoacă au declarat că nu pot participa la ședință. „Haideți să fim realiști, noi trăim în dictatură, nu în democrație”, a declarat primarul demisionar.

La începutul ședinței, judecătorul Alexandru Negru a examinat cererea lui Dorin Chirtoacă și a avocaților săi cu privire la recuzarea procurorului de caz. Ulterior, judecătorul a respins alte câteva cereri ale apărătorilor și a dispus audierea lui Igor Gamrețki. Intrat în ședință, fostul subaltern al lui Chirtoacă a depus jurământul, însă nu a reușit bine să înceapă a vorbi că avocații lui Chirtoacă au solicitat amânare. Ei au declarat că timpul programat pentru ședință a expirat și că sunt antrenați în alte procese. Negru a refuzat amânarea, iar unul dintre apărători a cerut recuzarea judecătorului. Între timp, Igor Gamrețki a părăsit sediul instanței. Cererea de recuzare a fost examinată în lipsa apărătorilor lui Chirtoacă.

Mai mult, avocatul a fost amendat cu 1250 de lei. După ce dosarul a revenit la Alexandru Negru, judecătorul a decis să amâne audierea lui Gamrețki. Dorin Chirtoacă afirmă că fostul său subaltern și prieten și-ar fi negociat statutul în cadrul procesului penal. Pe de altă parte, procurorul de caz insistă că partea apărării ar tergiversa examinarea dosarului. Instanța a decis că va sesiza instituțiile menționate. Mai mult, în cadrul procesului va reveni un avocat din oficiu. Următoarea ședință a fost programată pentru 28 februarie. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La finele anului trecut, el a fost plasat sub control judiciar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie