În urma agravării stării de sănătate, pe 4 octombrie, deținutul a fost internat la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău. Cu toate acestea, medicii nu i-au mai putut face nimic și bărbatul a murit în această dimineață. În nouă luni ale acestui an, 17 persoane s-au stins din viață în detenție, ne-a declarat ofițerul de presă al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Iar un bărbat de 36 de ani a fost reţinut după ce acum o lună, mai exact pe 15 septembrie, ar fi bătut în plină stradă două femei, de 37 şi 57 de ani. Incidentul a avut loc lângă un magazin alimentar angro de pe şoseaua Munceşti din capitală. Potrivit poliției, individul a intrat într-un conflict cu cele două femei, iar apoi le-a luat la pumni. Acesta a fost judecat anterior pentru comiterea mai multor infracţiuni. El și-ar fi recunoscut vina la audieri şi acum se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Bărbatul riscă până la şapte ani de închisoare.

Bucătăria unei cafenele din centrul capitalei a fost cuprinsă de flăcări în această dimineață. Pentru a stinge focul, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale. Operaţiunea pompierilor s-a încheiat în aproximativ trei ore şi, din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au mistuit bunurile materiale de pe o suprafață de 24 de metri pătraţi. Cauza preliminară a incendiului nu a fost stabilită deocamdată.

Un băiat de 16 ani din Chişinău este suspectat că a furat un automobil parcat în curtea unui bloc din sectorul Botanica. Ulterior, maşina a fost găsită pe o altă stradă a capitalei, iar mai apoi a fost identificat şi adolescentul bănuit în acest caz. El este cercetat penal în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, adolescentul riscă până la trei ani de pușcărie.