Un alt deces în penitenciar
Social 18 octombrie 2018, 22:34 | 1205

Un alt deținut al închisorii de la Pruncul a decedat la spital. Bărbatul de 62 de ani ar fi avut mai multe boli cronice, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În urma agravării stării de sănătate, pe 4 octombrie, deținutul a fost internat la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău. Cu toate acestea, medicii nu i-au mai putut face nimic și bărbatul a murit în această dimineață. În nouă luni ale acestui an, 17 persoane s-au stins din viață în detenție, ne-a declarat ofițerul de presă al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Iar un bărbat de 36 de ani a fost reţinut după ce acum o lună, mai exact pe 15 septembrie, ar fi bătut în plină stradă două femei, de 37 şi 57 de ani. Incidentul a avut loc lângă un magazin alimentar angro de pe şoseaua Munceşti din capitală. Potrivit poliției, individul a intrat într-un conflict cu cele două femei, iar apoi le-a luat la pumni. Acesta a fost judecat anterior pentru comiterea mai multor infracţiuni. El și-ar fi recunoscut vina la audieri şi acum se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Bărbatul riscă până la şapte ani de închisoare.

Bucătăria unei cafenele din centrul capitalei a fost cuprinsă de flăcări în această dimineață. Pentru a stinge focul, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale. Operaţiunea pompierilor s-a încheiat în aproximativ trei ore şi, din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au mistuit bunurile materiale de pe o suprafață de 24 de metri pătraţi. Cauza preliminară a incendiului nu a fost stabilită deocamdată.

Un băiat de 16 ani din Chişinău este suspectat că a furat un automobil parcat în curtea unui bloc din sectorul Botanica. Ulterior, maşina a fost găsită pe o altă stradă a capitalei, iar mai apoi a fost identificat şi adolescentul bănuit în acest caz. El este cercetat penal în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, adolescentul riscă până la trei ani de pușcărie. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie