Șupac: Sute de mii de euro pentru transfugi
Politic 18 iunie 2018, 20:05 | 4134

Cei 14 deputați comuniști, care au aderat la PD, au fost plătiți cu câte cel puțin 200 de mii de euro! Asta a declarat președinta fracțiunii PCRM, Inna Șupac, la ședința Comitetului Central al Partidului Comuniștilor, membrii căruia au abordat fenomenul ”trădare politică”. "Să vină cu probe", a fost reacția purtătorului de cuvânt al Partidului Democrat.

Șefa fracțiunii PCRM propune ca cei care s-au vândut, dar și cei care au plătit pentru trădare, să fie pedepsiți cu câte 15 ani de închisoare pentru uzurparea puterii.

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că nu comentează afirmații fără probe și i-a sugerat Innei Șupac să apeleze la instituțiile de drept.

Amintim că în decembrie 2015, un grup din 14 deputați comuniști, printre care Anatolie Zagorodnâi, Violeta Ivanov și Artur Reșetnicov, a anunțat că părăsește fracțiunea PCRM. În 2016, aceștia au votat pentru învestirea Guvernului condus de către Pavel Filip, iar în 2017 au aderat la Partidul Democrat. Cei 14 transfugi au negat anterior că ar fi fost plătiţi sau şantajaţi, motivându-şi trecerea dintr-un partid în altul prin ”grija faţă de interesul cetăţenilor”. Ulterior, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, care este și vicepreședinte al Parlamentului, au fost numiți în calitate de vicepreședinți ai PD.

Opinia ta contează. Comentează!