Reintegrarea în funcție, respinsă
Social 19 noiembrie 2018, 21:58 | 915

Cererea de a o repune în funcția de judecătoare pe Domnica Manole a fost respinsă. Decizia a fost luată astăzi de Curtea Supremă de Justiție, care a exclus din hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii și punctul declarat drept neconstituțional. Avocata Viorica Grecu susține că decizia CSJ este ilegală, iar fosta magistrată o califică ca fiind una politică.

Avocata fostei judecătoare spune că a crezut până în ultimul moment că va fi o altă decizie.

Viorica Grecu susține că în condițiile în care nu au fost aplicate hotărârile constituționale, înseamnă că acestea nu au nicio valoare dacă Curtea Supremă le ignoră.

Pronunțarea a avut loc în lipsa fostei judecătoare Domnica Manole, întrucât aceasta se află la Bruxelles, unde au loc întruniri privind respectarea drepturilor omului, organizate de Parlamentul European. Într-un comentariu pentru Jurnal TV, Domnica Manole a subliniat că decizia Curții Supreme de Justiție este una politică.

Anul trecut, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să o elibereze din funcție pe Domnica Manole în baza avizelor Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu persoane implicate în mai multe dosare. Decizia CSM a provocat reacții din partea Delegației Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite, dar și a ONG-urilor din domeniu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie