Povestea unui ziarist cu radăcini sorocene

Este cel mai fidel sorocean dintre jurnaliști și cel mai jurnalist dintre soroceni. Vorbim de fostul nostru coleg, ziaristul Vadim Șterbate, care acum câțiva ani a decis să-și urmeze chemarea inimii și a revenit să facă jurnalism acasă, la Soroca.

Flerul reportericesc și pasiunea pentru fotografie, l-au făcut renumit nu doar în orașul natal, ci în întreaga țară. Vadim Sterbate este reporterul primei serii din emisiunea Asfalt de Moldova. Este jurnalistul mereu la datorie şi cel care a colindat țara în lung și lat pentru a vă relata cealaltă față a Moldovei, pitorească și o comoară în turism.

Vadim Sterbate s-a născut pe 7 februarie 1984, în orașul Soroca. După absolvirea școlii medii numărul 4 din același oraș, în perioada 2001–2002 a făcut cursuri de jurnalism TV.

În 2007 absolvește Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din Capitală, iar în 2011 ia masterul în Științe ale Comunicării, la specialitatea Managementul instituției media. A început să facă reporterie în Capitală, la publicația „Jurnal de Chişinău”, după care și-a încercat forțele în TV, muncind mai întâi ca reporter la Știri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” O lecţie în jurnalism spune că cele mai bune știri apar atunci când pur şi simplu vorbeşti cu oamenii.

Din 2014, Vadim Șterbate nu se mai asociază cu jurnalismul urban, şi este reporter la ziarul Observatorul de Nord, din Soroca. Visul său de a reveni acasă s-a împlit. Unii ar spune că e un pas înapoi, dar Vadim știe că este calea sa înainte. Fotografiile ziaristului au devenit o atracție a centrului cultural al Sorocii.

Opinia ta contează. Comentează!