Camera Reprezentanţilor va dezbate actul de punerea lui Trump sub acuzare
Externe 13 ianuarie 2021, 15:31 | 1027

De teama unor noi violenţe, în Statele Unite se iau măsuri drastice de securitate. Donald Trump, care mai are doar opt zile din mandatul la Casa Albă, spune că nu există nicio şansă să fie demis. În prima sa deplasare în ţară după asaltul asupra Capitoliului, președintele a făcut ieri un apel la calm.

DONALD TRUMP președintele SUA: "A sosit vremea calmării pentru ţara noastră, timpul păcii şi al calmului. Trebuie să respectăm forțele de ordine și oamenii din cadrul forțelor de ordine. Acesta este fundamentul agendei MAGA. Suntem o națiune a legii și o națiune a ordinii."

Mai izolat ca niciodată în propria tabără republicană, Donald Trump ar putea deveni primul preşedinte american care să fie pus sub acuzare de două ori în Congres în cadrul unei proceduri de destituire. Camera Reprezentaţilor va dezbate astăzi actul de punere sub acuzare.

NYDIA VELAZQUEZ reprezentantă democrată: "Dacă republicanii nu iau acțiune, atunci Congresul o va face! Astăzi îi dăm vicepreședintelui Mike Pence 24 de ore pentru a le face dreptate americanilor. Înlăturați acest președinte din funcție, iar dacă nu o faceți, Camera Reprezentanților îl va pune sub acuzare."

Când a părăsit Washingtonul marţi dimineaţă, Donald Trump a denunţat această procedură iniţiată de democraţi, considerând-o "total ridicolă" şi susţinând că ea a stârnit "furie imensă" în Statele Unite.

DONALD TRUMP președintele SUA: "Libera exprimare este sub un asalt fără precedent. Al 25-lea amendament prezintă zero risc pentru mine dar va veni înapoi să-l bântuie pe Joe Biden și administrația lui. După cum spune expresia: „Fii atent ce îți dorești.”

Cele mai mari rețele sociale au blocat conturile lui Trump. Președintele a venit cu o reacție, însă giganții continuă. Platforma YouTube a blocat canalul preşedintelui american pentru cel puţin șapte zile, invocând riscul de incitare la violenţă.

DONALD TRUMP președintele SUA: "Cred că Big Tech provoacă un lucru oribil în țara noastră și țării noastre și cred va fi o greșeală catastrofală pentru ei. Împart oamenii, sunt divizori și arată ceva ce eu am prezis de multă vreme."

De teama unor noi violenţe, în Statele Unite se iau măsuri drastice de securitate. Clădirea Capitoliului a devenit o fortăreaţă. Alerta a fost ridicată la cote maxime şi în restul ţării, mai ales că FBI a avertizat recent că protestatari înarmaţi plănuiesc să se adune în toate cele 50 de state şi la Washington înainte de învestirea lui Joe Biden.

Opinia ta contează. Comentează!