Aterizare pe autostradă
Externe 13 septembrie 2019, 17:50 | 1177

Situație de urgență pe o autostradă din Statele Unite. Patru oameni au fost răniți, după ce un avion de mici dimensiuni a ratat aterizarea pe un aeroport din Maryland și a ajuns pe o autostradă din apropiere. Amănunte aflați din grupajul de știri externe, pe scurt.

STATELE UNITE Potrivit anchetatorilor, pilotul a scăpat avionul de sub control din motive, deocamdată, necunoscute. A ratat pista pe care urma să aterizeze, dar a reușit să aducă aparatul de zbor la sol pe o autostradă din apropiere. În timpul aterizării de urgență, avionul a lovit o mașină în care se aflau doi bărbați de 29 și, respectiv, 31 de ani. Ambii au fost răniți și au fost transportați la spital. Cu răni s-a ales și pilotul, dar și pasagerul acestuia. A fost deschisă o anchetă, dar principala ipoteză este că accidentul s-a produs dintr-o eroare a pilotului.

CANADA Momente de panică la bordul unui avion Boeing 737, care efectua o cursă internă în Canada. La scurt timp după decolare, piloţii au fost nevoiţi să revină la sol după ce mai multe păsări au lovit motorul drept, iar acesta a luat foc. Momentul a fost surprins de un pasager şi a fost postat pe o rețea de socializare. Compania care deține aparatul de zbor a anunțat ulterior că avionul a aterizat în siguranță și niciun pasager nu a avut de suferit.

TURCIA Cel puţin șapte persoane au murit, iar alte 10 au fost grav rănite după ce mai multe dispozitive explozibile au fost detonate într-o provincie din sud-estul Turciei. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat. Autorităţile de la Ankara cred însă că explozibilii ar fi fost plasaţi de militanţii grupării Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Preşedintele Recep Erdogan a promis că vor fi mobilizate toate mijloacele pentru arestarea responsabililor. 

Opinia ta contează. Comentează!