Gheorghe Petic rămâne în arest
Social 29 noiembrie 2018, 20:49 | 2380

Gheorghe Petic va sta în penitenciarul din Rezina și în următoarele 30 de zile. Avocații ofițerului în rezervă au solicitat schimbarea măsurii preventive, însă cererea lor a fost respinsă. Mandatul de arestare a fost prelungit azi de Curtea de Apel Chișinău, iar ședința s-a desfășurat cu ușile închise. Nici jurnaliștii, nici familia sau susținătorii lui Gheorghe Petic nu au putut asista la proces. Aceștia au fost admiși în sală doar la pronunțarea deciziei.

În semn de protest, ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră și președintele Organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr Gheorghe Petic și-a pus pe piept o foaie pe care scria: ”Plahotniuc, violatorul justiției!”

Avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istrate, a spus că va merge la CEDO cu acest caz.

Partea apărării a mai declarat că pe numele lui Gheorghe Petic a fost deschisă o nouă cauză penală.

Să-l susțină pe Gheorghe Petic au venit rudele, prietenii și colegii acestuia.

Procurorul de caz nu a făcut declarații pentru presă. Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari, dar și ofițerul de presă al Curții de Apel Chișinău, Octeabrina Popa, nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. Iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Alina Zbancă, a spus că instituția nu va comenta subiectul. Gheorghe Petic a fost reținut pe 15 octombrie, fiind cercetat pentru viol. El pledează nevinovat și susține că dosarul este unul fabricat. Persoana care pretinde că a fost violată nu discută cu presa. Anterior, Petic a făcut dezvăluiri despre o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați înalți funcționari de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie