Image-Description
Andrei Năstase invită presa liberă să extindă investigațiile și la Dubai: Acolo Plahotniuc ascunde o bună parte din averi
Politic 6 septembrie 2018, 08:45 | 6538

„A furat miliarde de dolari de la țara noastră, de la oamenii ei, transformând Moldova în cea mai săracă țară din Europa. În alegerile prezidențiale și pentru Primăria Chișinău, refuzând să intre personal în competiție, acesta a demarat campanii de denigrare și linșaj mediatic fără precedent împotriva mea”. Este comentariul liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în legătură cu investigația RISE Moldova despre paradisul din străinătate al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Amintiți-vă cum insinua, ticăloșește, că aș avea ba 6, ba 9, iar în final 11 case. În realitate, era vorba despre casa părintească cu câteva acareturi de care dispun toți oamenii proveniți de la țară, din satele noastre dragi. De fapt, niște bunuri inestimabile față de toate averile lui fabuloase, dobândite ilicit din banii tâlhăriți de la bănci, societăți, antreprenori, simpli cetățeni. Din laundromate, din miliardele ascunse în offshore-uri, din bugetul țării și de oriunde se poate fura”, a adăugat liderul Platformei DA.

În context, Andrei Năstase spune că nimeni nu poate ascunde veșnic propriile minciuni și ilegalități, vine vremea când totul apare la suprafață.

„Investigația jurnaliștilor de la RISE, pe care-i felicit cu sinceritate, demonstrează o dată în plus această axiomă. Invit presa liberă să investigheze și la Dubai. Acolo, după identități și cetățenii străine, Plahotniic își ascunde o bună parte din averile dobândite pe banii furați de la moldoveni”, a mai spus Andrei Năstase.

De asemenea, liderul Platformei DA a menționat că „rechizitoriul tâlharului principal al țării devine tot mai neîncăpător, în așteptarea unui procuror independent și a unei justiții scoase din captivitate care să facă - și va face – dreptate”.

Opinia ta contează. Comentează!