Image-Description
La fel ca Germania, Franţa se opune renegocierii Acordului dintre UE şi Marea Britanie pe tema Brexit
Externe 13 decembrie 2018, 13:30 | 1541

Acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema Brexit nu va fi renegociat, a anunţat miercuri Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

„Există un acord între cele două părţi, între ţările UE şi Marea Britanie, pentru stabilirea retragerii acestei naţiuni şi pentru a pregăti viitoarele relaţii", a declarat Jean-Yves Le Drian, precizând că nu se pune problema renegocierii documentului.

Anterior, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat speranţa, miercuri, că va fi menţinut contextul politic pentru ieşirea „ordonată" a Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar a avertizat că actualul proiect de acord dintre Londra şi Bruxelles nu va fi modificat. „Încă am speranţa că vom avea o ieşire ordonată a Marii Britanii" din Uniunea Europeană, a declarat Angela Merkel în Bundestag. „Noi nu intenţionăm să modificăm noul acord" pe tema Brexit, a atras atenţia Angela Merkel, scrie mediafax.ro.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, se confruntă cu o moţiune în cadrul Partidului Conservator. Eventuala demitere a Theresei May riscă să conducă la alegeri anticipate, la amânarea ieşirii Marii Britanii din UE, la un nou referendum şi chiar la anularea deciziei privind Brexit.

Opinia ta contează. Comentează!