Adriana Bețișor nu se află în țară
Politic 12 iulie 2019, 18:33 | 2724

Procurorul anticorupție Adriana Bețișor a plecat din Republica Moldova, fiind în concediu până la sfârșitul săptămânii. Unii juriști consideră că Bețișor ar vrea să scape de o răspundere penală. Încercările noastre de a o contacta telefonic au fost zădarnice - telefonul este deconectat.

Între timp, Procuratura Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă că Adriana Bețișor se află în concediu.

Avocatul Eduard Rudenco are altă părere în acest context. Într-o postare pe Facebook, el afirmă că Adriana Bețișor a plecat din Republica Moldova pentru a scăpa de răspunderea penală.

Președintele Comisiei juridice a Parlamentului, Sergiu Litvinenco, a scris anterior pe Facebook că trei foste judecătoare de la Curtea de Apel l-au informat că Adriana Bețișor și președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, ar fi influențat mersul examinării unor dosare penale. Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut recent Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale în privința spălării de bani și corupției la nivel înalt, în cazul unor judecători și procurori implicați în activități ilicite. Era menționat și numele Adrianei Bețișor. Ea a fost numită în funcția de adjunctă a șefului Procuraturii Anticorupție în decembrie 2017. În data de 2 mai curent, a devenit șefă interimară a instituției după demisia lui Viorel Morari. Ulterior, pe 3 iulie, Adriana Bețișor și-a dat demisia din această funcție, rămânând adjuncta procurorului-șef. 

Opinia ta contează. Comentează!