Până astăzi, peste 20 de mii de oameni au semnat o petiție pentru judecarea lui Valuță
Social 23 iulie 2019, 22:09 | 1367

Societatea civila cere ca preotul Ghenadie Valuta sa fie pedepsit aspru pentru ca a manifestat cruzime in raport cu un caine. Valuta risca dosar penal, daca se va dovedi ca animalul a fost mutilat. In replica, preotul sugereaza ca este victima dezinformarii din partea unor forte netraditionale. Institutia bisericeasca regreta acest caz, a reactionat Mitropolia Moldovei. Cainele care a fost scapat de umilinta se afla acum la Chisinau, iar noul stapan l-a numit Lucky.

După ce presa a publicat imagini cu preotul Ghenadie Valuța care a legat un câine cu un lanț de mașină, în mediul virtual a fost creat un grup de inițiativă, care cere pedepsirea preotului. Petiția a fost semnata de peste 20 de mii de persoane, potrivit cărora o asemenea cruzime față de animale nu trebuie trecută cu vederea. Semnatarii mai cer ca preotul Ghenadie Valuța să fie lipsit de dreptul de a mai face slujbă în biserică. A reacționat şi Asociaţia pentru Protecţia Animalelor.

Reprezentanții Mitropoliei spun că regretă cele întâmplate și urmează să ia o decizie.

În replică, Ghenadie Valuța sugerează că unii răuvoitori au dezinformat opinia publică.

Bărbatul care a salvat patrupedul și l-a transportat la veterinar îi caută acum de grijă. Omul spune că nu-i agresiv și l-a numit Lucky, adică, ”norocosul”.

Potrivit poliției, preotul Ghenadie Valuța este cercetat conform articolului 157 - ”cruzime faţă de animalele” şi riscă o amendă de 1.200 de lei. Dacă se va demonstra că animalul a fost mutilat, Valuța ar putea fi urmărit penal. 

Opinia ta contează. Comentează!