Eduard Harunjen și-a dat demisia
Politic 11 iulie 2019, 20:20 | 2772

Eduard Harunjen si-a dat astazi demisia din functia de procuror general. In cererea depusa la Presedintie, el a scris ca totul are loc „in contextul agravarii starii sale de sanatate”. Dupa ce Igor Dodon a semnat decretul, Harunjen s-a dus la Procuratura Generala, sa-si ia ramas bun de la colegi. Acestia au fost sfatuiti sa-si faca meseria in conformitate cu legea.

Harunjen zice că a plecat din funcție fără a fi presat de circumstanțe.

Ce va face în continuare, Harungen nu spune.

Întrebat ce și-ar reproșa în activitatea sa de procuror general, Harungen s-a eschivat de la răspuns.

Demisia lui Harunjen a fost una coordonată de Consiliul Superior al Procurorilor, care a respins sesizarea privind cercetarea penală a acestuia, vicepremierul Andrei Năstase.

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, a refuzat să comenteze declarațiile lui Andrei Năstase. Interimatul funcției de procuror generala va fi asigurat de către Igor Popa. Demisia lui Eduard Harunjen a fost cerută insistent în ultimele săptămâni și de către noua guvernare, și de societatea civilă. În cadrul ședinței din 9 iulie, majoritatea parlamentară a constatat că Harunjen a ocupat ilegal funcția de procuror general, pentru că înainte de asta fusese membru al Consiliului Superior al Procurorilor, ceea ce ar fi ilegal. 

Opinia ta contează. Comentează!