Zboruri de lux, iahturi, hoteluri, avocați și chiar concerte electorale - sunt câteva dintre cheltuielile, pe care şi le-ar fi permis Ilan Şor, afirmă unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, care a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Ion Creţu spune că primul transfer de bani s-a făcut pentru avocatul de origine ucraineană Valentin Gurviț, din Boston, pe 22 iulie 2014, când Guvernul a luat prima decizie cu privire la asumarea răspunderii. Ulterior, s-au creat mult mai multe companii prin care a fost sustras miliardul de dolari.

Expertul economic Viorel Gârbu spune că inacţiunile autorităţilor lasă de bănuit.

Avocatul Ion Creţu a prezentat şi alte transferuri, care arată unele dintre cheltuielile lui Ilan Şor. Unele plăţi, spune Creţu, au fost efectuate pentru achitarea concertului electoral al PD-ului organizat înainte de alegerile parlamentare din 2014.

Ion Terguţă a explicat de ce actuala guvernare de la Chişinău nici măcar nu admite să piardă puterea.

Precizăm că, din septembrie 2016, Ion Crețu este avocatul lui Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei de la Banca de Economii. Pe durata procesului, Platon a declarat că vinovat de furtul bancar este Vladimir Plahotniuc. Tot Crețu este autorul a două investigații privind delapidarea mijloacelor financiare din sistemul bancar, în care se arată că beneficiarul final al banilor este șeful PD. Într-un interviu apărut în presă, Plahotniuc a respins acuzațiile. Contactată telefonic pentru a ne oferi o reacţie, purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Şor, Alina Şargu, ne-a spus că va reveni cu un apel mai târziu, ceea ce nu s-a mai întâmplat.