Un microbuz în care se aflau și cetățeni din RM a fost implicat azi dimineață într-un accident grav la Lețcani
Social 4 august 2022, 16:03 | 631

Un microbuz în care se aflau și cetățeni ai Republicii Moldova a fost implicat azi dimineață într-un accident, în județul Iași. Microbuzul s-a izbit de o camionetă, la sensul giratoriu de la intrarea comuna Lețcani. Nouă persoane au ajuns la spital. Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere.

Consulatul general al Republicii Moldova la Iași este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibil de a întreprinde toate acțiunile care se impun, ne-a comunicat reprezentantul Ministerului de Externe de la Chișinău.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt MAEIE: "Ministerul Afacerilor Externe și integrării Europene prin intermediul Consulatului General al țării noastre la Iași s-a autosesizat în legătură cu producerea în dimineața zilei de 4 august a unui accident rutier cu implicarea unui microbuz la bordul căruia se aflau și cetățeni din Republica Moldova. În urma accidentului, nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre acestea cinci victime au fost identificate ca cetățeni ai Republicii Moldova."

Potrivit medicilor, persoanele care au ajuns la spital se află în stare stabilă. Poliția a stabilit că opt persoane erau în microbuz, iar alte cinci - în camionetă. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași precizează că la locul intervenției au acționat de urgență mai multe echipaje medicale, de pompieri, dar și de poliție. Patru persoane au fost transferare la Spitalul „Sf. Spiridon”, patru - la Spitalul de Neurochirurgie și una, de 16 ani, - la Spitalul „Sf. Maria”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie