Marina Tauber a declarat că proiectul respectiv a fost elaborat pentru a demonstra că deputaților Partidului Șor nu le este frică de justiție.

Întrebată dacă șeful fracțiunii Partidului Șor a semnat acest proiect, Marina Tauber a evitat să răspundă.

Niciunul dintre șefii Legislativului nu a comentat deocamdată inițiativa Partidului Șor. Cu o reacție a venit însă preşedintele Comisiei parlamentare juridice, Sergiu Litvinenco.

Amintim că aproape jumătate din fracțiunea parlamentară a Partidului Sor figurează în raportul Kroll 2. Este vorba despre Ilan Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova. Ilan Șor ar fi părăsit Republica Moldova la mijlocul lui iunie, fără a figura în registrele vamale și de frontieră. Procuratura a anunțat că a pornit o serie de acțiuni de urmărire penală pe faptul trecerii ilegale a frontierei, de către Șor. Acesta avea interdicție, fiind condamnat pentru escrocherie și spălare de bani, în prima instanță, la șapte ani și jumătate de pușcărie. Acum două săptămâni, Centrul de cooperare polițienească internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției a făcut o solicitarea la Interpol, pentru căutarea lui Ilan Șor, iar dosarul a fost procesat deja în sistem. Autoritățile străine au inițiat măsurile necesare pentru localizarea controversatului deputat în toate cele 194 de state membre. Săptămâna trecută, fotografia lui Ilan Șor a fost lipită pe panourile din fața inspectoratelor de poliție din toate localitățile, inclusiv Chișinău. Pe 25 iulie, judecătorii Curții de Apel Cahul au admis demersul procurorului anticorupție și au emis un mandat de arestare pe numele lui Șor. Totodată, instanța a dispus anunțarea lui în urmărire.