Doza de cultură

Astăzi de 8 martie, iubitorii de jazz îşi dau întâlnire la Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici din Capitală. În cadrul festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor 2018” Mirage Jazz Orchestra din Letonia vine cu un program de sărbătoare. Invitat special, pianistul Dmitriy Klevenskiy.

Vineri, 9 martie, Cvartetul Gaudeamus din Braşov vine cu un concert de excepţie tot în cadrul zilelor de Mărţişor 2018. Gazda este Sala cu Orgă iar concertul începe la ora 18:00. În program vor răsuna lucrări semnate de Boccherini, Mozart sau Grieg.

Vineri, Teatrul Naţional Satiricus prezintă muzicalul Ciuleandra - un spectacol multidimensional, gen Brodway, montat de Sandu Grecu pe pe muzica originală, semnată de compozitorul Marian Stârcea.

Sâmbătă, Ansamblul Academic JOC, invită la un show grandios, intitulat ,,Povestea unei iubiri'', care are în prim plan istoria a doi îndrăgostiţi. Un spectacol coregrafic într-un format nou, cu proiecţii de ultimă generaţie, muzică de excepţie, joc de lumini şi desigur dans nemaipomenit în stilul "Jocului''. Concertul este ultimul eveniment din cadrul Festivalului Internaţional de Muzică "Mărţişor'' 2018.

Pentru că în serile de primăvară cerul e mai senin, actorii de la teatrul naţional Mihai Eminescu doresc să împărtășească bucuria montării spectacolului „Steaua fără nume" de Mihail Sebastian, sub bagheta regizorală a lui Alexandru Cozub.

Anual, în mai multe țări ale lumii se organizează Festivalul Indiei. De pe 10 până pe 25 martie, Moldova va avea șansa unică de a cunoaște străvechea și tainica cultură a Indiei la un centru comercial din Capitală. Festivalul Indian din Moldova a ajuns la ediţia a treia. Programul festivalului va include diverse reprezentări, precum: dans indian clasic și combinat, teatru dramatic și de avangardă, muzică și teatru gastronomic. Intrarea este liberă.

Opinia ta contează. Comentează!