Image-Description
R.Moldova cere Elveției asistență juridică în anchetarea lui Plahotniuc
Politic 9 septembrie 2019, 12:21 | 2331

Republica Moldova a solicitat autorităților elvețiene asistență juridică în legătură cu o anchetă în privința fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, transmite swissinfo.ch

Cererea a fost recepționată de Oficiul Federal al Justiții (FOJ), pe 26 august, și transmisă Parchetului public din Zurich, principalul centru financiar al Elveției, menționează săptămânalul NZZ am Sonntag și agenția de știri elvețiană SDA-Keystone.

FOJ nu a oferit detalii despre această solicitare, însă, potrivit ziarului de limbă germană, nu se poate exclude că Procuratura Republicii Moldova să fi solicitat înghețarea fondurilor depuse de Vladimir Plahotniuc în băncile din Zurich. Oligarhul moldovean mai deține o vilă în Collonge-Bellerive, în cantonul Geneva, adaugă sursa citată.

Săptămâna trecută, ministrul de Interne, Andrei Năstase, anunța că instituția pe care o conduce a inițiat un proces penal în care este vizat Vladimir Plahotniuc.

Anterior, Năstase declara că Ministerul Afacerilor Interne a intrat în posesia unei scrisori, prin intermediul căreia autoritățile elvețiene cereau confirmarea informațiilor care ar fi indicat existența unor suspiciuni de spălare de bani pe numele fostului lider al PDM. Termenul limită indicat era data de 21 iunie.

Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe 14 iunie, chiar în ziua în care PDM a anunțat că renunță la guvernare, iar colegi lui de partid susțin că nu cunosc locul unde s-ar afla acesta în prezent.

Opinia ta contează. Comentează!