Accident de proporții în Ungaria
Externe 23 mai 2018, 17:10 | 1921

Nouă români și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier, produs pe o șosea din Ungaria, în apropierea capitalei Budapesta. Microbuzul în care se aflau victimele s-a izbit frontal de un camion. Tragedia s-ar fi produs în timp ce chiar șoferul maxi-taxiului filma și era în direct pe o rețea de socializare. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Bărbatul care conducea microbuzul implicat în accident era din municipiul Târnăveni, județul Mureș. Potrivit presei din România, el făcea o transmisiune în direct pe o rețea de socializare, în momentul în care a părăsit banda sa și a intrat cu viteză pe contrasens. Șoferul a observat doar în ultima clipă camionul cu nisip care venea direct spre el și era prea târziu ca să mai reacționeze pentru a evita impactul. În rezultat, s-a izbit frontal în autotren. Tragedia de proporții s-a produs pe un drum național, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta.

Impactul a fost fatal pentru toți oamenii aflați la bordul microbuzului, inclusiv pentru șofer. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la București, toate cele nouă victime, două femei și șapte bărbați, sunt cetăţeni români. Oamenii se întorceau acasă, în județul Mureș, din Slovenia, unde au muncit în agricultură. Șoferul camionului a fost rănit. Conform datelor preliminare ale Poliției din Ungaria, microbuzul a intrat într-o depăşire riscantă, iar viteza excesivă pare să fi contribuit la accident. Autoritățile nu exclud că neatenţia conducătorului auto român a fost principala cauză a tragediei.

Opinia ta contează. Comentează!