Candu, în vizită la Washington
Politic 13 iunie 2019, 20:57 | 2763

Vicepresedintele Partidului Democrat Andrian Candu a plecat intr-o vizita la Washington, a scris aseara portalul Newsmaker.md, facand referire la o sursa care a solicitat sa-i fie pastrat anonimatul. Intre timp, imagini care il surprind pe Candu in Aeroportul Washington DC au fost expediate pe adresa electronica a redactiei noastre de catre un telespectator Jurnal TV.

Într-o poză făcută în Aeroportul Washington DC, vicepreşedintele PD Andrian Candu apare îmbrăcat în blugi şi în tricou, purtând două genţi de dimensiuni reduse. Vizita lui Candu în Statele Unite ale Americii nu a fost anunțată. Ieri, el avea telefonul închis, iar astăzi, nu a răspuns la apeluri. Nici purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, nu a fost de găsit pentru a confirma sau infirma vizita lui Andrian Candu la Washington. Călătoria fostului președinte al legislativului în Statele Unite are loc în condițiile în care fosta guvernare refuză să cedeze puterea noii majorităţi parlamentare şi Guvernului Sandu. Amintim că un post privat pe televiziune din Chişinău a difuzat recent o înregistrare audio, care ar fi fost făcută la sfârşitul anului 2015 şi ar surprinde o discuţie între şeful PD şi un oficial rus. O voce asemănătoare cu cea a lui Vladimir Plahotniuc spune că vrea să preia controlul asupra Republicii Moldova, inclusiv prin lichidarea oponenților politici.

Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, americanii trebuie ținuți departe, pentru a nu sări opoziției în ajutor, mai spune vocea surprinsă în înregistrarea cu pricina.

Dacă se dovedește că vocea aparține lui Vladimir Plahotniuc, el trebuie să fie tras la răspundere pentru uzurparea puterii și trădare de țară, a spus ministrul de Interne, Andrei Năstase. Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon şi nici nu s-a referit, în luările sale de cuvânt, la această înregistrare. 

Opinia ta contează. Comentează!