Accident tragic în România
Externe 5 aprilie 2018, 15:17 | 2417

Un grav accident rutier s-a produs noaptea trecută în județul Neamț. Nouă oameni au murit, după ce microbuzul în care se aflau, a plonjat de pe un pod și a ajuns într-un canal al râului Bistrița, adânc de șapte metri. A supraviețuit o singură persoană.

În urma accidentului, autoritățile au instituit imediat Cod roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje ale pompierilor. Microbuzul a fost adus la suprafață de scafandri după mai multe ore de căutări.

Potrivit presei, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, fiind dotat cu bănci improvizate. Era de fapt, o autoutilitară de marfă, în care se aflau 9 muncitori forestieri, care lucrau în zona Aradului. Oamenii se întorceau acasă, la Piatra Neamţ, de sărbătorile de Paște. Autoritățile susțin că tragicul accident s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni tehnice la una dintre pneurile dubei. Prin urmare, șoferul autovehiculul, în vârstă de 25 de ani, a pierdut controlul volanului și a ieşit de pe carosabil, plonjând în canalul de aducţiune al râului Bistriţa.

O singură persoană a reușit să se salveze, care a fost transportată la spital. Tânărul de 22 de ani spune a ieșit înainte ca microbuzul să se scufunde.

Salvatorii au recuperat din ape și restul pasagerilor, însă în ciuda manevrelor de resuscitare, era deja prea târziu. Victimele sunt toți bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani. În spatele autoutilitarei circula o altă maşină, în care se aflau colegi şi rude ale muncitorilor, aceştia fiind cei care au alertat autoritățile. Presa scrie că este cel mai groaznic accident, care s-a produs în ultimii ani, în județul Neamț.

Opinia ta contează. Comentează!