Image-Description
Incidente la protestul de la București! Jandarmii au folosit gaze lacrimogene
Externe 10 august 2018, 17:36 | 10408

Mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din București. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

UPDATE 17:20 După ce jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi au împins mulţimea care rupsese gardurile instalate, spiritele par să se fi calmat puțin. Însă mai multor persoane li s-a făcut rău, fie din cauza îmbulzelii, fie din cauza gazelor folosite de jandarmerie. Cel puțin două persoane au fost scoase de echipe SMURD din mulțime.

UPDATE 17:06 Incidente la protestul diasporei române. Între manifestanți și jandarmi au avut loc îmbrânceli, după ce o parte dintre protestatari au rupt gardurile instalate şi au alergat spre Palatul Victoria, ajungând până în faţa clădirii, unde câţiva dintre ei au aruncat cu sticle.

Potrivit jurnaliștilor români, jandarmii au folosit și gaze lacrimogene ca să oprească mulțimea și au reușit să împingă mulțimea în zona desfășurării manifestației. Aceștia au format un scut viu în apropiere de Guvern.

Oamenii, veniți din stăinătate, dar şi din alte judeţe, scandează „Demisia” şi „Penalii”, purtând pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roşie”, „Din Timiş, alături de diaspora”, „Jos corupţia”, „Vă vedem”, „Dorohoiu nu vă vrea”, „Fără penali în funcţii publice”, suflă în vuvuzele şi scandează „Demisia” şi „Penalii”.

Opinia ta contează. Comentează!