Tinerii cu drept de vot au ignorat cele din urmă trei scrutine
Social 16 octombrie 2020, 18:12 | 2573

Tinerii cu drept de vot au ignorat cele din urmă trei scrutine, care s-au desfășurat în Republica Moldova. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, tinerii explică lipsa lor la urne prin dezamăgirea în clasa politică, prin neîncrederea în faptul că lucrurile pot fi schimbate. Alte voci susțin că tinerii care au rămas acasă sunt puțini la număr, fapt ce implică o prezență redusă la urnele de vot.

Reprezentantul Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Mihaela Borcoi, susține că dacă în 2016, tinerii care aveau dreptul la vot constituiau 23 la sută, în 2020 numărul lor a scăzut până la 18 la sută.

MIHAELA BORCOI, coordonator dezvoltare și abilitare economică a tinerilor, CNTM: "Cumva, datele dezagregate ale CEC-ului, prezintă numărul tinerilor care au votat în total. Nouă, ni se pare o cifră destul de mică, pentru că ea este raportată la numărul total de votanți. Dacă ar fi să le dezagregăm numărul tinerilor, am putea spune că jumătate din ei, votează."

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 34 de ani reprezintă peste un sfert din populația Republicii Moldova, ceea ce constituie puțin peste 700 mii. În acest an, pentru prima oară urmează să voteze 150 de mii de tineri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie