Teleneștenii susțin Guvernul Sandu
Politic 14 iunie 2019, 20:28 | 1408

Libertate, o justiție care funcționează pentru toți, educație de calitate și o țară ca afară! Asta își doresc oamenii din raionul Telenești care au organizat un flash mob în susținerea noului Guvern, condus de Maia Sandu. Medici, juriști, profesori, foști angajați ai Ministerului de Interne, dar și oameni simpli au mărșăluit în mod pașnic prin fața celor mai importante instituții administrative din oraș făcându-și auzită vocea și dorința de schimbare.

Nu au mai avut răbdare până duminică, atunci când în capitală va fi organizat Marșul Poporului, și s-au mobilizat în cadrul unui flashmob în centrul orașului în care locuiesc, Telenești. Au făcut acest lucru pentru a-și arăta ferma susținere față de noul guvern învestit pe 8 iunie la Chișinău.

Oamenii au dat citire unei declarații de susținere a noii conduceri și au prezentat publicului larg o petiție semnată de sute de cetățeni care vor ca această criză politică să fie depășită.

Indignarea oamenilor s-a întețit în momentul în care mai mulți primari din raionul Telenești au publicat, în numele tuturor locuitorilor de aici, o declarație de susținere a fostului guvern condus de Pavel Filip.

Ajunși în fața primărieI, oamenii au vrut să ceară socoteală autorităților locale pentru declarația făcută de primar în numele tuturor cetățenilor, acesta nu era însă la locul de muncă. Nici noi nu am reușit să-l găsim pe edil pentru comentarii.

Călcați în picioare de nenumărate ori, mințiți, obosiți și sătui de nereguli, oamenii spun că a venit timpul să guste din tot ceea ce înseamnă stat de drept, libertate și viață decentă.

Mai mult decât oricând, își doresc o guvernare corectă, pașnică și care să le creeze condiții pentru a rămâne acasă.

Tatiana Cojocaru are 72 de ani și spune că este prima femeie angajată în cadrul Ministerului de Interne din țara noastră. Ea a venit cu un îndemn către colegii ei mai tineri.

Opinia ta contează. Comentează!