UE, de partea Societăţii Civile

Uniunea Europeană îşi reconfirmă sprijinul, inclusiv financiar, pentru organizaţiile neguvernamentale din Republica Moldova. Ambasadorul Peter Michalko a lansat la Chișinău proiectul "Asistență tehnică pentru susținerea dezvoltării societății civile”, anunțând că până în 2020, organizațiile neguvernamentale vor primi cel puțin 14 milioane de euro.

Proiectul, care are o durată de implementare de trei ani, este orientat spre ONG-rile locale, inclusiv din regiunea transnistreană. În discursul său, ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a menționat rolul acestora în dezvoltarea societății.

Peter Michalko le-a mulțumit cetățenilor, care se implică în activitatea neguvernamentală şi încearcă astfel să mişte lucrurile din loc.

Cuvântări au avut și câţiva reprezenanţi ai Guvernului, dar când liderii ONG-urilor au început să vorbească de problemele existente, cei mai mulți dintre membrii Executivului a părăsit sala.

Prin noul său program de accesare a fondurilor nerambursabile, Uniunea Europeană își propune să consolideze rolul societății civile și implicarea acesteia în luarea deciziilor la nivel local, regional și național. În Republica Moldova sunt înregistrate peste 11 mii de ONG-uri, cele mai multe fiind în Chişinău.

Opinia ta contează. Comentează!