Incendiu puternic într-un spital din Iași
Externe 11 aprilie 2018, 14:59 | 1759

A fost panică noaptea trecută la Iași. Un incendiu devastator a izbucnit în clădirea Spitalului de boli cardiovasculare. Pompierii au lichidat flăcările în câteva ore. 18 pacienți, unii dintre ei, în stare gravă, au fost evacuați și mutaţi la alte două instituții din oraş. Din fericire, victime nu s-au înregistrat.

Incendiul a izbucnit la etajul șase, ultimul nivel al spitalului. Flăcările au cuprins instantaneu şi acoperişul institutului, și amenințau să se extindă. La fața locului au intervenit de urgență pompierii. Zeci de pacienţi ai spitalului, dintre care mulţi se aflau la terapie intensivă, au fost evacuaţi şi transferaţi în altă unitate medicală. Un angajat al instituției a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a intoxicat cu fum. Între timp, pompierii au luptat ore bune pentru a stinge focul.

Din cauza incendiului, în spital nu se mai poate face nicio intervenţie chirurgicală, întrucât blocul operator a fost distrus. Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au anunţat că spitalul cu pricina a fost sancţionat cu avertisment în cursul anului 2017, întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu. Prin urmare, vor fi luate măsurile legale în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Opinia ta contează. Comentează!