Nu vor baraje pe râul Nistru
Social 14 martie 2018, 19:26 | 1920

Mai mulți oameni au manifestat azi în fața Ambasadei Ucrainei la Chișinău, nemulțumiți de intenția Kievului, care vrea să construiască șase hidrocentrale pe Nistru. Protestatarii spun că trebuie să fie informați despre impactul asupra consumatorilor de apă. Ulterior, oamenii au mers la Guvern, unde au cerut suspendarea contractului cu Ucraina.

Inițial, activiștii au protestat în fața Ambasadei Ucrainei. Acolo, a fost dată citire unei petiții adresară misiunii diplomatice, semnată de către cei nemulțumiți de construcția hidrocentralelor pe Nistru.

Directorul executiv al Asociației internaționale „Eco-Tiras”, Ilia Trombițchi, susține că deși exact un an în urmă a transmis aceleași solicitări autorităților, până în prezent nu vede nicio schimbare.

Anul trecut, un grup de experţi a atenționat despre riscurile acordului dintre Republica Moldova și Ucraina, în urma căruia, 500 de mii de cetăţeni moldoveni ar putea rămâne efectiv fără apă potabilă.

Cele şase hidrocentrale noi ale complexului Dnestrovsk vor afecta și cetățenii din Ucraina şi Republica Moldova. Jurnal de Chișinău a dezvăluit într-o investigație că Ucraina dezvoltă de peste 30 de ani un complex hidroenergetic monstru pe Nistru, sfidând asigurarea cu apă potabilă a Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie