Trei tineri din Moldova au parcurs pe jos peste 300 de kilometri, din Franța în Spania
Social 21 ianuarie 2020, 22:32 | 1511

Trei tineri din Republica Moldova au parcurs, pe jos, peste 300 de kilometri. Este vorba despre cunoscutul „Drum al Sfantului Iacob”, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Ei au pornit din orasul francez Lyon si au ajuns la mormantul Apostolului Iacob cel Mare din Santiago de Compostela, Spania. La revenirea din pelerinaj, unul dintre ei a selectat cele mai bune fotografii ale sale si le-a expus pentru curiosi.

Mihai Turculeț are 35 de ani și este fotograf. Acum cinci ani, a aflat pentru prima dată despre „Drumul Sfântului Iacob” de atunci a visat să ajungă acolo.

A cunoscut oameni din toate colțurile lumii. A înfruntat frig, ploaie, oboseală, dar nu a avut vreun gând să renunțe.

Din cele 6.000 de fotografii pe care le-a făcut, a ales să expună 32 dintre ele. Experiența pelerinajului l-a schimbat, spune Mihai, și despre asta ar vrea să afle cât mai multă lume.

În călătoria sa, a fost însoțit de doi prieteni. Ei au acceptat din start provocarea, pentru că, spun ei, este o ieșire din zona de confort și o experiență care nu costă mult.

Rude, prieteni și simpli curioși au venit la inaugurarea expoziției pentru... inspirație.

„Drumul Sfântului Iacob” este un traseu străbătut de pelerini începând din prima jumătate a secolului al XI-lea. Pe atunci se considera că acolo este „capătul lumii”. 

Opinia ta contează. Comentează!