Explozie controlată în Germania
Externe 25 iunie 2019, 20:05 | 868

Alertă în Germania. 2.500 de oameni au fost evacuați din cauza a două bombe din cel de-al Doilea Război Mondial. Amănunte aflați din grupajul de știri externe pe scurt.

GERMANIA Potrivit presei germane, a fost vorba despre două bombe, una de 250 de kilograme şi alta de 50 de kilograme, descoperite una lângă cealaltă într-o zonă industrială din oraşul Giessen. Din cauza gradului avansat de avariere, una dintre ele nu a putut fi dezamorsată, astfel că geniștii au fost nevoiți să o detoneze controlat. 2.500 de oameni, printre care 800 de refugiaţi dintr-un centru de primire, au fost evacuaţi înainte de explozie.

MAREA BRITANIE Numele noului premier al Marii Britanii va fi făcut public pe 23 iulie. Cei aproximativ 160 de mii de membri ai Partidului Conservator îl vor putea vota până pe 22 iulie pe cel care o va înlocui pe Theresa May la preşedinţia formațiunii şi în funcţia de prim-ministru. Rezultatul votului va fi anunţat o zi mai târziu. Ultimii candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia guvernului britanic, din cei zece înscrişi iniţial, sunt fostul ministru de Externe Boris Johnson, considerat favorit, şi actualul şef al diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt.

STATELE UNITE Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, deţinută de miliardarul Elon Musk, a fost lansată cu succes, în această dimineață, de la Centrul spaţial Kennedy din Florida. Racheta are ca misiune să plaseze pe diferite orbite 24 de sateliţi. De asemenea, are la bord cenuşa a 152 de persoane, printre care și cea a unui astronaut, a cărui ultimă dorință a fost să ajungă, din nou, în spațiu. 

Opinia ta contează. Comentează!