Alocații pentru infrastructură
Social 16 martie 2018, 19:44 | 2146

Nemții dau bani grei pentru modernizarea localităților din Republica Moldova. Banca Germană pentru Dezvoltare contribuie cu două milioane de euro în extinderea programului ”Infrastructura socială și eficiență energetică”, implementat cu sprijinul Fondului de Investiții Sociale. Sunt vizate peste 200 de localități, unde sărăcia e mai mare.

Principiul de selectate a beneficiarilor va fi ”primul venit, primul servit”. Reprezentantul Băncii Germane pentru Dezvoltare precizează că lucrările vor fi strict monitorizate de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Eligibile sunt toate localitățile, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți, dar și a altor 210 sate și orașe care au beneficiat deja de ajutor. Concursul are două etape. Mai întâi primarii vor depune pachetul de documente, care va conține o scrisoare de intenție și o fișă de proiect. Obiectul care urmează a fi construit sau renovat trebuie să fie o proprietate publică. Mai mult, administrația publică locală trebuie să vină cu un aport de cel puțin 15 la sută din suma totală pentru proiect.

Anterior, în cadrul programului ”Infrastructura socială”, Banca Germană pentru Dezvoltare a alocat 10 milioane de euro. Unul din beneficiari a fost orașul Edineț.

În cadrul programului ”Infrastructura socială și eficiența energetică”, în anii 2005-2017, au fost reparate mai multe școli și grădinițe, drumuri și centre comunitare. Au fost duse la bun sfârșit proiectele de iluminare stradală, aprovizionare cu apă potabilă și conectarea satelor la conductele de gaz natural.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie