Șeful Centrului de Implementare a Reformelor are un salariu de 70.000 de lei
Politic 24 iunie 2019, 21:39 | 2679

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, are un salariu de 70 de mii de lei, spune prim-ministrul Maia Sandu. Ciocan afirmă însă că, după ce i se scot impozitele, rămâne cu... 50 de mii de lei. La ședința de azi a Guvernului, premierul a cerut explicații de la angajații instituției respective, având în vedere că reformele de care se ocupau au fost finalizate, potrivit declarațiilor fostei puteri. Și în acest caz, Ciocan susține contrariul.

Prim-ministrul Maia Sandu a mai spus la şedinţa Guvernului că este surprinsă de faptul că acest centru mai există, având în vedere că fosta guvernare declara că reforma administrației publice centrale s-a încheiat.

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor ne-a spus că în orice clipă este gata să se întâlnească cu prim-ministrul Maia Sandu pentru a-i explica situația. Iurie Ciocan susține că reforma nu s-a finalizat odată cu reducerea numărului de ministere în 2017.

Pe lângă salariul pe care Iurie Ciocan îl primeşte de la Centrul de Implementare a Reformelor, el mai ridică o indemnizație pentru fiecare ședință a Comisiei Electorale Centrale, al cărei membru este.

Ciocan ne-a mai spus că, în timpul campaniei electorale din 2018, activitatea sa la Centrul de Implementare a Reformelor a fost suspendată și că atunci a primit bani doar de la CEC. Oamenii de rând, cu care am discutat despre acest subiect, s-au arătat surprinși de salariile pe care le primesc unii demnitari din Republica Moldova și au făcut comparație cu leafa lor.

Și în opinia consilierului municipal Ilian Caşu, salariul lui Iurie Ciocan este exagerat.

Centrul de Implementare a Reformelor a fost fondat în 2017 de Guvernul Filip. 

Opinia ta contează. Comentează!