Proiect pentru un procuror independent
Politic 19 iulie 2019, 20:58 | 3049

Parlamentul a votat modificari la Legea Procuraturii, prin care isi propune schimbari radicale in sistem si alegerea unui nou procuror general interimar, independent de interese obscure. El va fi numit prin decret de catre seful statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, insa, in anumite conditii, candidatura va putea veni din partea legislativului. Anume aceasta prevedere a starnit critici dure din partea deputatilor Partidului Democrat.

Potrivit noilor modificări la Legea Procuraturii, preşedintele va putea respinge candidatura propusă de Consiliul Superior al Procurorilor, în cazul în care depistează probe incontestabile ale incompatibilității cu funcţia respectivă sau de încălcare a legislaţiei.

Deputaţii PD l-au întrebat pe iniţiatorul proiectului de lege ce înseamnă noua prevedere privind "incompatibilitatea cu funcţia de procuror general" pe care ar putea s-o invoce preşedintele atunci când respinge candidatura CSP.

Proiectul privind modificarea Legii Procuraturii a fost votat în două lecturi de parlamentarii din Blocul ACUM şi cei din PSRM. 

Opinia ta contează. Comentează!