Mai mulţi locuitori din Ialoveni au cerut demisia președintelui de raion
Politic 25 iunie 2019, 15:49 | 2329

Mai mulți locuitori din Ialoveni au desfășurat astăzi o acțiune de protest, în care au cerut demisia președintelui de raion, Ghenadie Sajin. Oamenii afirmă că Sajin, un apropiat al lui Vladimir Plahotniuic, face abuz de funcția în care a fost numit în martie curent. Sajin se eschivează de la comentarii, iar secretarul Consiliului Raional Ialoveni nu înțelege de ce oamenii sunt nemulțumiți.

Protestatarii au cerut și demisia unor consilieri locali.

Oamenii au stat mai mult de o oră în fața instituției, dar niciun funcționar nu a ieșit să le dea explicații.

În antecameră ni s-a spus că Ghenadie Sajin se află în teritoriu, în locul acestuia fiind disponibil secretarul Consiliului Raional Ialoveni, Nicolae Mereacre. El ne-a declarat că nu înțelege de ce oamenii cer demisia lui Sajin.

Rugat să comenteze afirmațiile protestatarilor, potrivit cărora Consiliul Raional activează cu abateri, Nicolae Mereacre a declarat că are nevoie de probe, iar nemulțumirea oamenilor este de neînțeles.

Ghenadie Sajin ne-a promis că va da o replică, dar nu a mai făcut-o. Fost administrator al afacerilor lui Vladimir Plahotniuc, Sajin a devenit în 2015 șef al Inspecției de Stat în Construcții, iar în martie 2019 a fost ales președinte al raionului Ialoveni, înlocuindu-l pe Lilian Carmanu. El a anunțat imediat după alegerile din 24 februarie că nu va mai susține proiectele de infrastructură ale raionului pentru că oamenii nu au votat candidații PD. 

Opinia ta contează. Comentează!