Anul secetos și pandemic i-a determinat pe crescătorii de păsări să scoată mai puțini pui în vânzare
Social 8 aprilie 2021, 20:10 | 8341

La piața avicolă din Chișinău au apărut primii pui în vânzare. Comercianții spun că seceta i-a afectat considerabil, iar creșterea păsărilor îi bate la buzunar. Chiar și așa, vânzătorii dau asigurări că prețul a rămas același - între 30 și 40 de lei pentru un pui de două luni, în funcție de rasă, și între 3 și 9 lei pentru puiul de o zi. Comercianții susțin că vânzările sunt mai mici comparativ cu anul trecut. Pandemia, seceta, dar și timpul rece îi țin pe oameni acasă. Cumpărătorii care au venit la piața avicolă susțin că, în acest an, vor cumpăra mai puțini pui, pentru că s-a scumpit considerabil hrana.

Anul pandemic și secetos a determinat crescătorii de păsări să scoată în vânzare mai puțini pui. Și cererea este mai mică, susțin comercianții.

Dacă, în aceeași perioadă a anului trecut, la piața avicolă din capitală, gospodarii puteau cumpăra boboci și rățuște, în acest an, deoarece e mai rece, deocamdată, doar puii sunt în vânzare. Unii comercianți îi dau și cu doi lei puiul. Chiar și așa, vânzările merg foarte prost.

Pentru alți vânzători ziua a fost ceva mai bună. Această femeie a adus la piață 200 de pui de două luni și, în mai puțin de o oră, i-a vândut pe toți.

Cumpărătorii pe care i-am găsit la piața avicolă susțin că, deoarece s-au scumpit cerealele, vor cumpăra mai puțini pui în acest an.

Vânzătorii dau asigurări că păsările scoase la vânzare sunt vaccinate, iar cumpărătorii care au dubii pot să verifice acest lucru solicitând actele de la administratorii piețelor.

Opinia ta contează. Comentează!