S-a dezlănțuit natura
Externe 15 iunie 2018, 15:30 | 8686

Natura s-a dezlănţuit în aproape toată România. Mai multe judeţe s-au aflat sub cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Intemperiile au luat viața unui om, care a fost lovit de trăsnet, iar alți trei au fost răniți. O furtună violentă a făcut ravagii și în Marea Britanie.

30 de județe din sud-vestul României s-au aflat până în această dimineață sub cod galben de intemperii. O ploaie torenţială a inundat numeroase drumuri, iar şoferii au rămas cu maşinile blocate. Apele revărsate au intrat și în zeci de gospodării, acolo unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Furtuna puternică a pus la pământ mai mulți copaci, care la rândul lor au căzut peste mașini și peste firele de curent, lăsând localități întregi în beznă.

În judeţul Mehedinţi, patru oameni au fost loviţi de trăsnet, iar unul dintre ei, un bărbat de 78 de ani, a murit. Se aflau pe câmp, la stână, când a început furtuna și nu au reușit să se adăpostească. Valul de ploi nu a trecut însă. Pentru astăzi sunt aşteptate noi precipitaţii în vestul României. Meteorologii au emis avertizări cod galben de vreme rea pentru mai multe judeţe din țară.

Natura s-a dezlănțuit și în Marea Britanie, acolo unde furtuna Hector, însoțită de rafale violente, a provocat pagube însemnate.

Vântul puternic s-a resimțit în special în nordul Angliei, Scoția și Irlanda de Nord. Rafalele, care au depășit și o sută de kilometri pe oră, au doborât o mulțime de arbori și linii de înaltă tensiune, lăsând fără curent în jur de 35 de mii de locuințe în Irlanda. A fost afectată și circulația transportului rutier şi feroviar. 

Opinia ta contează. Comentează!