Năstase cere anularea ordonanței de încetare a urmăririi penale privind finanțarea PSRM
Politic 19 noiembrie 2019, 20:21 | 5484

Presedintele Platformei Demnitate si Adevar, Andrei Nastase, a depus o plangere la Procuratura Generala prin care cere anularea ordonantei de incetare a urmaririi penale privind finantarea PSRM din Rusia. Aceasta a fost pornita in baza inregistrarilor video ale unor discutii purtate dintre Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc la sediul PD, in timpul crizei politice din iunie curent.

Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, ne-a declarat că instituția a recepționat demersul lui Andrei Năstase și va fi remis spre examinare Procuraturii Anticorupție. Șeful Secției protocol și comunicare din cadrul Președinției, Carmena Lupei, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție, iar Vladimir Plahotniuc este inabordabil. Deputatul socialist Grigore Novac a răspuns pe Facebook acuzațiilor aduse de Andrei Năstase Partidului Socialiștilor. El îi cere liderului Platformei DA să înceteze șantajul politic asupra PSRM și asupra instituțiilor de drept. Grigore Novac este de părere că Andrei Năstase insistă cu disperare să impună fabricarea unor dosare penale deputaților PSRM și președintelui Igor Dodon.

Amintim că Procuratura Anticorupție a încetat pe 8 iulie procesul penal privind finanțarea PSRM din Rusia, pornit în baza înregistrărilor video ale unor discuții purtate dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc la sediul PD, în timpul crizei politice din iunie curent. Dodon afirmase atunci că PSRM ar primi lunar aproximativ 700 de mii de dolari din partea Rusiei. Procurorii au invocat însă „lipsa elementelor constitutive ale infracțiunii”. Potrivit ordonanței de refuz a începerii urmăririi penale, în cadrul procesului penal, au fost audiați președintele Igor Dodon, fostul șef al PD Vladimir Plahotniuc, precum și vicepreședintele PD Serghei Iaralov. 

Opinia ta contează. Comentează!