Image-Description
Ministrul rus al apărării a dat ordin industriei militare să dezvolte o nouă generaţie de sateliţi în scop de spionaj
Externe 6 martie 2019, 10:10 | 1686

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat marţi că a dispus industriei de apărare a Rusiei să dezvolte o nouă generaţie de sateliţi militari care să ajute armata în obţinerea celor mai exacte informaţii şi date cartografice, informează Agerpres.

În acest sens, generalul Serghei Şoigu a evocat recentul discurs rostit de către preşedintele Vladimir Putin în faţa Adunării Federale (parlamentul rus) în care şeful statului a menţionat că schimbările în domeniile comunicaţiilor şi teledetecţiei necesită o creştere semnificativă a potenţialului de sateliţi din dotarea Rusiei.

Ministerul Apărării continuă să se implice activ în retehnologizarea aparatelor cosmice cu destinaţie militară, a subliniat Serghei Şoigu în cadrul unei reuniuni a ministerului pe care îl conduce.

Noul raport al Pentagonului privind ameninţările în spaţiu avertizează că armata rusă ar fi început deja dezvoltarea unei rachete cu lansare terestră capabilă să distrugă sateliţi amplasaţi pe orbită. Rusia priveşte spaţiul ca pe o zonă de acţiuni militare, considerând că realizarea superiorităţii în acest domeniu va constitui un factor decisiv pentru victoria în cazul unor viitoare conflicte, notează publicaţia Zerkalo nedeli.

'Obiectivul-cheie pentru Moscova este dezvoltarea de sateliţi de spionaj electronic cu imagini şi semnale video de înaltă rezoluţie', a declarat expertul rus Viktor Murahovski, redactor-şef al revistei 'Arsenalul patriei'. Referitor la alte direcţii sunt foarte importanţi, potrivit acestuia, sateliţii de comunicaţii care asigură legături pe uscat, pe mare şi în aer. 'Avem astfel de aparate, dar nu am implementat un sistem de comunicaţii la un nivel corespunzător', adaugă el.

Decizia Moscovei pare să fie o replică la planul prezentat anul trecut de către preşedintele SUA, Donald Trump, privind înfiinţarea unei forţe spaţiale militare în cadrul armatei americane.

Opinia ta contează. Comentează!