În iarnă, fără utilaje de deszăpezire
Social 22 octombrie 2018, 18:41 | 4021

Orașul Chișinău ar putea să stea întroienit toată iarna! Noile utilaje de deszăpezire sunt lipsă, deși încă vara au fost alocate 12 milioane de lei pentru procurarea acestora. Responsabilii de la Primărie stau cu speranța că omătul va fi mic și, în general, va fi o iarnă blândă.

Directorul „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, a explicat în cadrul ședinței operative a subdiviziunilor de la Primărie că licitația de procurare a utilajelor noi a fost organizată cu întârziere.

Problema ar putea fi gravă, dar Boldureascu mizează pe faptul ca iarnă va fi mai blândă.

Potrivit șefului Direcţiei transport, Vitalie Butucel, vinovat de situația creată se face anume „EXDRUPO” .

Viceprimarul Nistor Grozavu știe în ce constă problema - un agent economic a contestat caietul de sarcini.

În opinia primarului interimar Ruslan Codreanu, o soluție ar fi implicare unor antreprenori din Chișinău. Aceștia sunt deja identificați, spune șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan.

Pentru procurarea utilajelor noi de deszăpezire au fost alocate 12 milioane de lei. În alt context, purtătorul de cuvânt al primăriei, Vadim Brânzaniuc, a anunțat că bradul de Crăciun, care va fi instalat în acest an în Piața Marii Adunări Naționale, va fi unul artificial. Potrivit unui sondaj inițiat de Primărie, pe Facebook, 87% din respondenți au optat pentru un pom artificial. O decizie în acest sens nu a fost adoptată, deocamdată. 

Opinia ta contează. Comentează!