Asociația Promo-LEX anunță nereguli
Social 21 mai 2018, 20:15 | 1955

Devieri de la prevederile legale au fost înregistrate pe tot parcursul campaniei electorale şi chiar în ziua alegerilor locale. Despre aceasta anunţă Asociația Promo-LEX, care a elaborat şi o recomandare pentru Comisia electorală centrală. Una dintre obiecţii este procedura de numărare a voturilor. O altă problemă este prezența unui număr mare, nejustificat, al polițiștilor.

Chiar și așa, polițiștii nu au asigurat securitatea necesară la transportarea buletinelor de vot.

Preliminar, 21 din 375 de procese-verbale de totalizare a rezultatelor și numărare a voturilor au fost întocmite greșit.

Pavel Postica a menţionat şi comuna Jora de Mijloc, unde un grup de cetățeni a fost adus organizat, cu mașina, la secția de votare.

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt al Partidului Politic „ȘOR”, Alina Șargu ne-a spus că nu are detalii în ceea ce ține de contabilitate și a spus că va reveni cu un apel, însă nu a mai sunat. Promo-LEX s-a referit și la situația unui locuitor, care a depistat în apartamentul său 15 persoane necunoscute.

Vicepreședintele Consiliului electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău, Ina Babin, nu a comentat declaraţiile Asociaţiei Promo-LEX.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie