Zuckerberg, audiat în Senatul American
Externe 11 aprilie 2018, 20:35 | 2274

Mark Zuckerberg a fost audiat noaptea trecută în Senatul Statelor Unite, ca urmare a izbucnirii scandalului Cambridge Analytica. Tânărul magnat şi-a prezentat scuzele pentru că a permis sustragerea datelor de la 87 de milioane de utilizatori Facebook şi folosirea lor în scopuri politice. Zuckerberg şi-a asumat răspunderea pentru erorile comise şi a promis că va lua măsuri pentru a evita astfel de nereguli.

În cadrul unei audieri maraton, care a durat aproape cinci ore, Mark Zuckerberg a trebuit să facă faţă tirului de întrebări venite din partea unui număr de 44 de senatori americani. Tânărul antreprenor a încercat să ofere explicații detaliate privind felul în care gestionează abuzurile survenite în utilizarea platformei, problema protecţiei datelor personale sau manipularea politică a datelor. Prin urmare, scopul lui era de a convinge întreaga lume, de la congresmeni și investitori până la cele peste 2 miliarde de utilizatori că pot avea încredere în Facebook.

Vizibil emoționat, fondatorul Facebook, în vârstă de 33 de ani, şi-a prezentat din nou scuze pentru faptul că nu a înţeles la timp felul în care rețeaua de socializare poate fi deturnată de la scopurile sale iniţiale. De la izbucnirea scandalului compromiterii datelor personale, Facebook face eforturi disperate să recâştige încrederea utilizatorilor. Săptămâna trecută s-a anunţat închiderea a peste 270 de pagini şi conturi false, administrate de o agenție din Rusia, în vederea influenţării alegerilor din diverse ţări, inclusiv a celor din Statele Unite, câștigate de Donald Trump. Zuckerberg a adăugat că va fi nevoie de timp pentru a realiza toate schimbările necesare pentru rectificarea problemelor. Iar explicațiile de la șeful Facebook nu se încheie aici. În această noapte, Zuckerberg va merge şi în Camera Reprezentanţilor.

Opinia ta contează. Comentează!