Rezoluția Parlamentului European, salutată
Politic 11 iulie 2018, 19:30 | 1245

Comitetul de coordonare al Forumului Societăţii Civile din cadrul Parteneriatului Estic salută decizia Uniunii Europene de a suspenda asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova. Într-un comunicat de presă plasat pe site-ul instituției se arată că, cităm, „reprezentanții structurii mulțumesc acelor membri ai Parlamentului European care au votat acțiunea Comisiei Europene împotriva autorităților Republicii Moldova, ca urmare a abuzului flagrant din partea sistemului judiciar, prin decizia CSJ de a invalida, fără motive întemeiate, alegerile pentru Primăria Chișinău”.

În același timp, comitetul invită grupurile politice din Parlamentul European să susțină valorile fundamentale ale Uniunii Europene și să nu permită ca afilierea politică și loialitatea față de partid să contravină acestor valori.

Comunicatul nu a fost comentat deocamdată de către autoritățile de la Chișinău, care de altfel nu se consideră responsabile pentru decizia Uniunii Europene și au calificat rezoluția drept una incorectă, „o hârtie” împotriva cetățenilor Republicii Moldova.

Amintim că, pe 5 iulie, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care a condamnat anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ. Totodată, europarlamentarii au solicitat suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. Cei mai mulți deputați europeni au adus critici autorităților de la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!